Tärkeää asiaa EKL järjestämistä kursseista

Erityisuutiskirje 2.3.2018

Julkaisuvapaa HETI

 
 
 

Tärkeää asiaa tietosuojasta, liiton järjestämistä kursseista ja sotesta

 
 
 

Nyt tietosuoja asiat kuntoon yhdistyksissä

Tietosuoja-asetus muuttuu 25.5.2018 ja sitä ennen on kaikkien yhdistysten tarkistettava, onko omassa tietosuojassa korjaamista ja laadittava jäsenrekisterin rekisteriseloste. Tässä yhdistyksille tärkeä tietopaketti tietosuoja-asioiden hoidosta.

Rekisteriselostemalli on EKL:n nettisivuilla osoitteessa www.elakkeensaajat.fi/ekl/lomakkeet/ aivan sivun alareunassa.

Alla linkki tietopakettiin.

 
 
 
Lue lisää
 
 
   
 

Tärkeää tietoa EKL:n järjestämistä kursseista

Kurssien toteutumisehtoja, laskutus- ja peruutusehtoja on päivitetty 1.3.2018 alkaen.

Lue lisää alla olevasta linkistä.

 
 
 
Lue lisää
 
 
   
 

Sote-asiaa

Sote-uudistus lyhyesti – mitä valinnanvapaus tarkoittaa käytännössä?

Sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaiden valinnanvapaus lisääntyy, mutta ei rajattomasti. Kuvitteelliset esimerkit kertovat, millaisia valintoja eri tilanteissa pääsee tekemään. Lue Kelan Elämässä.fistä tapaturmaan joutuneesta Selmasta, useita palveluita käyttävästä Paavosta ja moniongelmaisesta Lindasta.
Elämässä.fi

Maakunta- ja sote-uudistuksen keskeisimmät määräajat yhdessä paketissa

Maakuntien valmisteluorganisaatioiden työn tueksi on laadittu diasarja maakunta- ja sote-uudistuksen keskeisimmistä määräajoista. Määräajat perustuvat hallituksen 5.7.2017 linjaamaan aikatauluun, jonka mukaan maakuntauudistusta koskevat lait käsitellään eduskunnassa kevätistuntokaudella ja hyväksytään kesäkuussa 2018.

Suuri osa maakuntavalmistelua koskevista määräajoista tulee maakuntalain voimaanpanolaista, mutta diasarjassa on huomioitu myös muun muassa valinnanvapautta, aluekehittämis- ja kasvupalveluja, maakuntien rahoitusta ja maakuntajakoa koskevien lakien keskeiset määräajat ja voimaantulo.

Pääset tutustumaan diasarjaan klikkaamalla tästä.

Soten rahapuu

Kelan sivuilta löytyvä Soten rahapuu havainnollistaa kunnallisten sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaiskustannuksia. Se esittää, miten kustannukset jakautuivat kuntien, Kelan ja asiakkaiden kesken vuonna 2016. Tietoja voi tarkastella kunnan, maakunnan tai menolajin mukaan tai asukaskohtaisesti.

Soten rahapuu perustuu ainutlaatuiseen aineistoon, jossa ovat mukana sekä kuntien sote-palveluiden kustannukset, sairausvakuutuksen korvausmenot, asiakkaiden maksamat asiakasmaksut ja omavastuuosuudet että työnantajien ja yrittäjien maksut. Soten rahapuun tiedot on päivitetty joulukuussa 2017.

Pääset tietoihin käsiksi suoraan klikkaamalla tästä.

THL arvioinut tulevien maakuntien sote-palvelujen järjestämistä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) osallistuu valtiovarainministeriön koordinoimaan maakuntatalouden simulaatioharjoitukseen. THL on koonnut sosiaali- ja terveysministeriölle harjoituksessa käytettävän sote-tietopohjan ja antanut asiantuntija-arvion jokaisen tulevan maakunnan suoriutumisesta sote-palvelujen järjestämisessä.

Lue lisää THL:n tiedotteesta 22.2.2018 klikkaamalla tästä.
THL:n arviointeihin pääset käsiksi suoraan klikkaamalla tästä.

 
 
   
 
 

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Haapaniemenkatu 14
PL 168
00531 Helsinki
Avoinna ma 9.30 - 16.00 
ti – pe 8.30 – 16.00
Puh. (09) 612 6840

 

Linkit
» www.elakkeensaajat.fi
» Päivitä tilaustietosi

Sähköposti
ekl@elakkeensaajat.fi