Verkosta virtaa -uutiskirje joulukuu 2020

Jouluinen tervehdys! 

Vihdoinkin alamme olemaan tämän koettelemuksia täynnä olevan vuoden lopussa. Tässä vaiheessa ei voi muuta kuin huokaista ja toivoa helpompaa seuraavaa vuotta. Suuri kiitos teille opastajille menneestä 12 kuukaudesta. Jotkut ovat tehneet lähiopastuksia, toiset kokivat turvallisemmaksi pidättäytyä niistä kunnes epidemia saadaan taltutettua. Halusimmekin antaa teille sen valinnan tässä kohtaa, emme halunneet syyskaudella sanella teille liikaa toimintaohjeita, joita tuli muutenkin vuoden aikana eri tahoilta enemmän kuin tarpeeksi. Meidän tietojemme mukaan Verkosta virtaa -toimintaa eivät ole tartunnat liipanneet, joten kiitos kaikille jotka toimitte turvallisesti niin lähiopastuksissa, kuin niistä pidättäytyen. STEA esitti toiminalle jatkorahoitusta ensi vuodelle, joten pystymme jälleen vuonna 2021 tukemaan teidän tekemäänne arvokasta ja mahtavaa opastustyötä, toivon mukaan taas ihmisiä kohdaten. Erittäin mukavia ja rauhallisia pyhiä toivottavat järjestösuunnittelijat Juha ja Joonas!

Raportointi 

Näin vuoden lopussa on viimeistään hyvä kaivaa esiin ne omat muistiinpanot tehdystä opastustoiminnasta ja kertoa meille kuinka paljon olettekaan urakoineet opastuksia vuoden aikana. Raportointi on äärimmäisen tärkeää mm. toiminnan jatkuvuuden kannalta. Muistithan raportoida myös ne epäsäännöllisen säännölliset ikäänkuin ohimennen tapahtuvat opastukset? Tuttuun tapaan voit raportoida sähköisellä kaavakkeella (täällä) tai tulostamalla verkkosivuiltamme itsellesi paperiset versiot (täältä) ja lähettämällä ne postitse osoitteseen: Eläkkeensaajien Keskusliitto, Verkosta virtaa -toiminta, Haapaniemenkatu 14, 00530 Helsinki. 

Muista vastata opastajien vuosikyselyyn. Palkinnot!

Keräämme vuosittain tietoa teiltä opastajilta siitä, miten teidän vuotenne on sujunut. Tiedot ovat meille hyvin tärkeitä kehittäessämme toimintaa teidän toiveidenne pohjalta. Tämän vuoden opastajien vuosikysely löytyy osoitteesta:

https://my.surveypal.com/Vertaisopastajien-vuosikysely-2020

Kannattaa vastata, arvomme vastaajien kesken jälleen 10€ arvoisia lahjakortteja päivittäistavarakauppaan!

ETSITÄÄN (uusia): Alueellisia koordinaattoreita

Koordinaattori toimii oman alueensa vapaaehtoisten lähimpänä yhteyshenkilönä ja vapaaehtoistyön tukijana. Koordinaattori tukee opastajia heidän työssään, osallistuu tilaisuuksiin ja tapaa heitä tarvittaessa. Näin tuki vapaaehtoistyön tekemiselle siirtyy lähemmäksi opastajia. Juha ja Joonas ovat edelleen kaikkien opastajien käytettävissä ja toivottavasti ensi vuonna pääsemme jälleen vierailemaan ahkerasti opastuspaikkakunnilla.

Tämän lisäksi koordinaattori toimii opastajien lisätukena ja välittää viestejä järjestösuunnittelijoiden ja opastajien välissä madaltaen kynnystä siihen, että opastajilla on joku kehen ottaa yhteyttä. Koordinaattoreille järjestetään perehdytys toimeen ja yhteisiä tapaamisia.

Koordinaattoreille maksetaan toimesta johtuvien matkakorvausten lisäksi päivärahat koordinaattoreiden koulutuksiin osallistumisesta (2–4 päivää/vuosi) ja vuosittainen 200€:n palkkio.

Jos kiinnostuit itse tai tiedät alueeltasi jonkun joka olisi loistava tähän toimeen, laita viestiä Joonakselle (joonas.rentola@elakkeensaajat.fi) tai Juhalle (juha.viitanen@elakkeensaajat.fi). Koordinaattoreiden valinta pyritään suorittamaan tammikuussa 2020.

Tarkistakaa opastuspaikkatietonne

Tarkista opastuspaikkatietosi ensi vuoden osalta verkkosivuiltamme: https://www.verkostavirtaa.fi/opastuspaikat/ Jos opastuspaikkaasi ei löydy listalta tai tiedot ovat väärin, ilmoita siitä välittömästi Juhalle tai Joonakselle.

Järjestösuunnittelijat tien päällä – ja verkossa!

Joonas ja Juha, tai vähintään toinen, ovat tavattavissa ainakin (lpaljon tätä enempää emme voi tällä hetkellä luvata):

  • 18.12. Vertaisopastajien verkkotapaamisessa: summataan vuosi 2020 ja luodaan katse vuoteen 2021

Terveisin,
Joonas ja Juha