EKL Järjestökirje 1/2020 24.3.-20

Suojellaan nyt itseämme ja toisiamme

Maan hallituksen tavoite on suojata nyt erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita ja tätä ei tietenkään kukaan toivo.

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat on velvoitettu pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Yli 70-vuotiaita kehotetaan välttämään lähikontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella, koska ne lisäävät tartuntariskiä. Mikäli on välttämätöntä käydä itse kaupassa, apteekissa tai terveysasemalla tai muutoin asioida, se olisi hyvä tehdä silloin, kun muita asiakkaita on liikkeellä vähän. Etäisyyttä muihin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin verran.

Muutoinkin on pyrittävä välttämään altistumisen riskiä lisääviä tilanteita. Tehostetusta käsihygieniasta on tärkeää huolehtia.

Meidän kaikkien on nyt otettava huomioon tartuntariski ja omalla toiminnallamme estettävä tautia leviämästä. Kun suojaamme itsemme virustartunnalta suojelemme samalla myös omia läheisiämme.

Ei tämä loputtomiin kestä. Naapuri- ja läheisavun antaminen, ja sen pyytäminen, tarvittaessa on nyt erittäin tärkeää. Avun antamisessa EKL-väki on ykkösluokkaa.

Parempia aikoja odotellessa toivotan kaikille terveyttä ja kärsivällisyyttä.

Timo Kokko

Mitä saat tehdä, jos olet karanteenissa, eristyksessä tai perusterve? Tässä säännöt tiivistetysti

Onko ulkona liikkuminen yli 70-vuotiailla ja riskiryhmiin kuuluvilla sallittua? Saanko käydä kaupassa, jos olen karanteenissa? Entä jos perheenjäsen sairastuu, kuka häntä saa hoitaa?

Tutustu mm. edellä mainittuihin kysymyksiin Ylen jutusta joka esittelee THL:n ohjeistuksia.

5e736709ee3d8.pdf 381 KB   Jatka tästä! EKL Järjestökirje 1/2020